Teljesítménybér kisokos I. - Tények és tévhitek a teljesítménybérről

Crosssec Solutions - 2018.07.31. 10:05:12

teljesitmenyber-kisokos-1-tenyek-es-tevhitek-a-teljesitmenyberrol (2)

Múlt hetén megjelent kiadványunk A darabbér bevezetésének lépéseit mutatja be; melyben rámutatunk, hogy a folyamat elkötelezettséget kíván meg a cégvezetés részéről, hiszen egy új bérezési forma kialakítása sok újdonsággal és változással jár a szervezet életében. Amikor azonban világos az a cél, amit el szeretnénk érni, akkor az kellő motiváció, hogy végig is csináljuk - az olykor talán bonyolultnak tűnő - folyamatot.

Ha kiadványunk elolvasása után még mindig vannak a bérezési formával kapcsolatos megválaszolatlan kérdései akkor a Tények és tévhitek a teljesítménybérről c. kiadványunk áttanulmányozását ajánljuk.

Tavasszal publikáltuk teljesítménybér kisokos sorozatunk első részét: Tények és tévhitek a teljesítménybérről címmel, melyben bemutattuk a teljesítmény alapú bérezést, annak előnyeit és a vállalkozásra gyakorolt jótékony hatásait. Úgy gondoljuk a téma most még aktuálisabb, hiszen a jövő évi minimálbér emelkedés 9%-nál nagyobb összegű is lehet, ezt pedig nehézséget okozhat a vállalkozásoknak.

A dokumentumban átfogó képet kaphat a magyarországi iparági helyzetről és megvizsgáljuk miért van létjogosultsága a teljesítménybérezésnek hazánkban. Ezután bemutatjuk azt a 10 legelterjedtebb tévhitet, mely a bérezési formát körüllengi.

Kijelenthetjük, hogy a teljesítmény alapján történő munkabér meghatározás ma Magyarországon nem egy széles körben elterjedt bérezési forma. Több tényező állhat ennek a háttérben – információhiány, bonyolult jogszabályi háttér, vagy akár az olyan előítéletek, melyeket érdemes lenne tisztázni, hiszen alkalmazásával számos módon profitálhat a cég, így többek között: 

  • Magasabb termelékenységet tud elérni
  • Optimalizálhatja bérköltségét, meghatározott teljesítményhez kötheti egy részét
  • Vállalatának versenyképességét növelheti
  • Igazságosabb bérezést tesz lehetővé
  • Motivációt jelenthet a munkavállalóknak
  • Munkatársak elkötelezettségét növelheti
  • Áthidalhatóvá teszi a különbségeket a szakképzett és szakképzetlen dolgozók között

Az anyagot olyan cégvezetők számára készítettük, akik tudatosan tervezik cégük jövőjét, és ezért hajlandóak fejleszteni vállalkozásukat és költségeik optimalizálásának lehetőségét nem létszámcsökkentésben látják, hanem nyitottak új rendszerek megismerésére és bevezetésére.

Díjmentes letöltés

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, próbálja ki a teljesítménybérezést támogató Norma szoftverünk ingyenes próbaverzióját! A Crosssec Norma teljes verziója regisztrációt követően 14 napig ingyenesen használható. Ha kérdése lenne a szoftverrel vagy a teljesítménybérezéssel kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a termék honlapján: https://norma.crosssec.com

Rovatok: Teljesítménybér- Norma- Crosssec

Előző cikk

Amire a héten büszkék voltunk

Következő cikk

Adatvédelmi hatásvizsgálat – szoftver és egyéb megoldások

0 Comments

hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben sok olyan hasznos információval találkozhat, amely elengedhetetlenek egy vállalkozás szabályos és gördülékeny működéséhez.

Ahhoz, hogy fel tudjon iratkozni a hírlevelünkre, kérjük, a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. a marketing célú megkeresésről és hirlevélküldésről szóló adatkezelési tájékoztató szerint kezeli az adatait, és időnként hírlevelet küld az Ön számára. Annak érdekében, hogy elsősorban olyan témákban küldjünk hírlevelet, amelyek leginkább érdeklik Önt, kérjük jelölje, melyek ezek. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek