Teljesítménybér kisokos II. - A darabbér bevezetésének lépései

Crosssec Solutions - 2018.07.23. 15:41:48

teljesitmenyber-kisokos-2-a-darabber-bevezetesenk-lepesi

Túl vagyunk a 2018-as év felén, ami azt jelenti, hogy a 2019-es kapacitáslekötések már megkezdődtek. Ennek megfelelően a következő évi költségek tervezése, és a szükséges fedezet megteremtése komoly feladatot jelent a vállalatvezetők számáraBeszámoltunk róla, hogy a jövő évi minimálbér emelés elérheti a 9 százalékot, ez pedig alapos tervezést igényel azon vállalkozásoknak, melyek továbbra is hatékony termeléssel, eredményes évet szeretnének zárni.

Újonnan megjelenő Teljesítménybér kisokos II. című kiadványunk a teljesítmény alapú bérezés egy típusához, a  darabbér bevezetéséhez ad segítséget. Az elektronikus kiadványban olvasottak felhasználásával azonban nem csupán a bérköltségek lesznek optimalizálhatók, hanem a termelékenység és a vállalat versenyképessége is növekedhet.

Írásunkban rámutatunk, hogy a teljesítménybér bevezetésével és tudatos alkalmazásával lehetőség van arra, hogy csak a tényleges termelés után fizessünk munkabért, valamint motiválhatjuk dolgozóinkat a jobb teljesítményre.

A teljesítménybér bevezetésének első és legfontosabb lépése, hogy a céljaink világosak legyenek, mivel a stratégiánkat csak ennek megfelelően tudjuk felépíteni. Fontos, hogy elköteleződjünk a változás mellett, és a döntés megszületését követően alaposan megtervezzük a saját, cégspecifikus teljesítménybér rendszerünket. Ritkán fordul elő, hogy egy kész rendszert azonnal át tudunk venni.

A tervezés után felsorolunk 11 megfontolandó tanácsot, mely segíteni fog a teljesítménybérezésre történő átállás során. Ezek után a szoftveres támogatás előnyeit mutatjuk be, ami azért fontos, mert tapasztalataink szerint a cégek a mai napig papír alapon, vagy több táblázatból álló exceles formátumban kezelik a termelési és béradataikat. Ez nem csak rengeteg időt vesz el, de a hibázás lehetőségét is növeli.

Végezetül bemutatjuk a Crosssec Normát, melyet olyan cégek számára készítettünk, akik a bértömeggazdálkodást és az ezt támogató teljesítménymérést helyezik előtérbe a létszámgazdálkodással szemben. Nyitottak az új rendszerek bevezetésére, és felismerték a digitalizációs és automatizációs lehetőségeket. Élnek a munkaerő megtartását és a hatékonyságot elősegítő pályázati lehetőségekkel, folyamataikat elemezik, és szükség esetén átalakítják őket egy jobb végeredmény elérése érdekében.

Bízunk benne, hogy elektronikus kiadványunk olyan gyakorlati útmutatóként fog szolgálni, amely segítségül hívható az új bérezési forma bevezetésekor. 

Díjmentes letöltés

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, próbálja ki a Norma ingyenes próbaverzióját! A Crosssec Norma teljes verziója regisztrációt követően 14 napig ingyenesen használható. Ha kérdése lenne a szoftverrel kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a termék honlapján: https://norma.crosssec.com 

Regisztráció

Norma kipróbálása

Rovatok: Teljesítménybér- Norma- Crosssec

Előző cikk

Frissült a Crosssec Norma!

Következő cikk

2 hónappal a GDPR után - Mi történt eddig?

0 Comments

hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben sok olyan hasznos információval találkozhat, amely elengedhetetlenek egy vállalkozás szabályos és gördülékeny működéséhez.

Ahhoz, hogy fel tudjon iratkozni a hírlevelünkre, kérjük, a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. a marketing célú megkeresésről és hirlevélküldésről szóló adatkezelési tájékoztató szerint kezeli az adatait, és időnként hírlevelet küld az Ön számára. Annak érdekében, hogy elsősorban olyan témákban küldjünk hírlevelet, amelyek leginkább érdeklik Önt, kérjük jelölje, melyek ezek. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek