Norma Start: az adatrögzítésben, a döntésben és a számfejtésben is segít

Akár saját alkalmazottaival, akár egy külső szakcég közreműködésével végzi a munkaügyi és bérszámfejtési adminisztrációval kapcsolatos összetett feladatait egy vállalkozás, a hagyományos nyilvántartások hónapforduláskor rendre ugyanazokat a gondokat hozzák felszínre. A Crosssec Solutions Kft. nemcsak alaposan felmérte e cégek igényeit, elvárásait, de Norma szoftverének már a Start csomagjával is azonnali, tartós és igazoltan hatékonyságnövelő megoldást kínál a termelő vállalatok és egy füst alatt a bérszámfejtő cégek e téren egybecsengő problémáira.

Miközben manapság egyre-másra az adatalapú döntéshozatal fontosságát hangsúlyozzák a gazdasági szakberek, sok vállalatnál még mindig éppen az adatok naprakész rendelkezésre (nem) állása jelenti a legnagyobb kihívást, többek között a személyi jellegű ráfordítások, a bérköltségek, a munkaügyi adatok esetében. Első lépésként ki, mikor és hogyan vigye fel őket bármilyen rendszerbe is; hogyan kezeljük, összesítsük, sőt, egységesítsük őket átláthatóan. Úgy, hogy a vezetőség naprakészen, akár hónap közben bármikor – azaz ne csak havonta egyszer, bérszámfejtéskor, amikor már csak eső után köpönyeg lehet – azonnali, értékelhető információforrásként nyúlhasson hozzájuk, például egy szükséges közbeavatkozás, vagy akár a döntéstámogatás, költségtervezés érdekében.

A jelenléti, munkaidő- és béradatok, -kimutatások vagy nyilvántartások bekérése sok időt vesz igénybe, mert az adminisztrátornak elő kell keresnie az összes ehhez kapcsolódó papírt és fájlt, hogy ebből összeállíthasson egy jelentést. A különféle típusú és módszerű adatrögzítési formák miatt már itt, majd bérszámfejtéskor is sok a hibalehetőség, a szükséges ellenőrzések fölös időt, energiát vesznek el.

Vezetői döntést is támogató megoldás a termelő vállalatok munkaügyi és béradminisztrációjára

A Crosssec Norma termelés- és döntéstámogató, egyben munkaügyi és bérezési adminisztrációt segítő, felhő alapú szoftverének már a Start csomagjával olyan megoldást kínálunk a nem is feltétlenül teljesítménybérezést alkalmazó termelő vállalatoknak, amellyel az adminisztrátor létrehozhatja a dolgozói adatbázist, így a személyi- és bérezéssel kapcsolatos adatok bármikor néhány kattintással elérhetők, áttekinthetők. Emellett a túlórákkal, szabadságokkal, táppénzzel, kiküldetésekkel, vagy akár a pótlékokkal, adókedvezményekkel kapcsolatos adatok, változások is bármikor, bármilyen időszakra tetszőlegesen, néhány kattintással lekérhetők, gyorsan hozzáférhetővé válnak, így azokkal hatékonyabban képes sáfárkodni a cégvezető. bérszámfejtéshez szükséges adatok könnyen elkészíthető, jól strukturált, átlátható formában küldhetők meg a bérszámfejtőknek.

Sokoldalúsága ellenére a Norma használata könnyen megtanulható, de munkatársaink akár a helyszíni bevezetésben is közreműködnek. Könnyen feltölthetőek bele a cég korábbi adatai, jól igazítható a vállalat esetleges más rendszereihez. És talán a legfontosabb, hogy a Crosssec Solutions folyamatosan megújított ISO-auditjai, vállalatirányítási rendszere, valamint munkatársainak folyamatos és magas szintű képzése – hiszen ebből és ezért él-dolgozik – a hazai vállalati tanácsadói környezetben kiemelkedő biztonsági garanciákat nyújt saját és partnerei adat- és információbiztonsága területén.

norma start

A bérszámfejtők végre bérszámfejthetnek az ügyféladatok kényszerű kibogozgatása helyett

Ha a bérszámfejtés, a könyvelés irányából tekintünk a kérdésre, a külső bérszámfejtő cégek fő problémája a havi ciklikusságú, ám mégis a hónap alig negyedére koncentrálódó, idényszerű, túlterhelő adminisztráció a fizetések időszakában. Főként, mert ezek az irodák több cégnek is dolgoznak – amelyek mindegyike a saját módszereivel, egymástól olykor homlokegyenest eltérő rendszerben, csatornákon és formátumban küldi az adatokat. Néha hiányosan. Olykor pontatlanul. Nem ritkán az utolsó utáni pillanatban. Ezek miatt fokozott, időrabló egyeztetések, vissszaellenőrzések szükségesek, a folyamat óhatatlanul több hibalehetőséget rejt magában, és általában szükségszerű munkaerő-átcsoportosítással, túlórákkal jár – egyszóval akár a cég saját, de különösen külső bérszámfejtői ugyancsak hallatlanul sokat profitálhatnak a Norma Start használatából.

A Norma egységes csatornát teremt az ügyfelek adatainak átvételére, amelyek ráadásul jól strukturált, formalizált, átlátható és főként egységes digitális formában érkeznek be a céghez. Ezáltal gyorsabb, egyszerűbb és pontosabb lehet a rögzítés. Kiválthatók vele a bérszámfejtési időszakban alkalmazott szokásos átszervezések az adminisztráció és iktatás elvégzésére (csökken a hibalehetőség); a bérszámfejtők végre „bérszámfejthetnek” az ügyféladatok kibogozása helyett.

Tapasztalt tanácsadóink készségesen segítenek az országban immár 150 telephely és 8500 dolgozó adatainak kezelésével 400 adminisztrátor által napi szinten eredményesen működtetett Norma gördülékeny bevezetésében – sőt, akár a vállalatra szabott hatékonyságnövelő irányítási rendszer megtervezésében is – ezzel kerekítve egésszé a szoftver helyett már sokkal inkább közös értékteremtő projektnek nevezhető Norma alkalmazását.

Kipróbálom a Normát!

Ha összefoglalónk felkeltette érdeklődését, a fenti gombra kattintva próbálja ki a Norma 30 napos, ingyenes próbaverzióját! Ha további kérdése lenne, kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a Norma saját honlapján!

Rovat:
Szűcs Zsolt - Crosssec Blog
Szerző:
Szűcs Zsolt
Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram