A Ransomware valódi költségei

Kovács Marcell - 2016.12.09. 16:09:00

A 2016-os kiberbiztonsági statisztikákat elemezve világos trend tapasztalható: Az egyik legnagyobb veszélyt a zsarolóvírusok térhódítása jelenti már nem csak az egyéni felhasználók között, de a vállalati szektor számára is. A ransomwareket kifejezetten pénzszerzési céllal készítik, gyakran bűnszervezeti szinten, ugyanis sajnos a személyes és üzleti információk túszul ejtése jövedelmező illegális iparágnak bizonyult az elmúlt időszakban. Friss statisztikák és kutatások segítségével ismertetjük a ransomware vírusok által okozott valódi költségeket, valamint olvashattok arról is, mivel jár egy zsarolóvírus fertőzés egy valódi magyar cég esetében.

Rovatok: Biztonságos IT- Hackelések a nagyvilágban

Tovább a cikkhez

2016 az adatszivárgás éve?

Kovács Marcell - 2016.06.21. 16:21:00

Úgy tűnik, napjainkban lassan minden hétre jut egy legalább 10.000.000 felhasználót érintő adatszivárgás. Az igazán érdekes az, hogy sok esetben a konkrét hackertámadás évekkel ezelőtt történt, most „csak” nyilvánosságra kerülnek az adatok. A heti cikkünkben bemutatjuk a legnagyobb és legfrissebb adatszivárgásokat, valamint megmutatjuk mit tehetsz azért, hogy a te adataid biztonságban legyenek.

Érdemes elolvasnod, ráadásul egy infografikát is készítettünk a 2016-ban eddig történtekről!

Rovatok: Hackelések a nagyvilágban- Digitális Magánszféra

Tovább a cikkhez

Hatalmas adatszivárgás a LinkedIn hálózatában, 117 millió felhasználó lehet érintett

Kovács Marcell - 2016.06.09. 8:26:00

Az üzleti élet első számú közösségi oldalát, a LinkedIn-t még 2012-ben érte hackertámadás. Pár héttel ezelőttig úgy tudtuk, hogy a támadóknak „csak” 6,5 millió felhasználó adatait sikerült megszerezni.

Természetesen ez már ez a szám is hatalmas, ráadásul különösen aggasztó hogy ezek a személyes adatok kikerültek az orosz hackerfórumokba.

Bár a LinkedIn használt titkosítást, sajnos azonban olyan gyenge módszert választottak, amit könnyen és gyorsan vissza lehet fejteni. Joggal kérdezheted, miért foglalkozunk ezzel az egésszel? Egy 2012-es hackertámadás miért fontos 4 évvel később?

Rovatok: Hackelések a nagyvilágban

Tovább a cikkhez

Hackerek bénították meg a svéd online médiát

Kovács Marcell - 2016.04.19. 9:50:00

Pár héttel ezelőtt súlyos támadás érte a svéd internetet. Az ország fő híroldalai egyenként váltak elérhetetlenné.

Az első fenyegetések Twitteren érkeztek. Ezeket sajnos hamar tettek is követték, és a híroldalak több mint három órán át egytől egyig elérhetetlenné váltak.

Rovatok: Biztonságos IT- Hackelések a nagyvilágban

Tovább a cikkhez

hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben sok olyan hasznos információval találkozhat, amely elengedhetetlenek egy vállalkozás szabályos és gördülékeny működéséhez.

Ahhoz, hogy fel tudjon iratkozni a hírlevelünkre, kérjük a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. a hírlevél küldéséhez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató szerint kezeli az adatait, és időnként hírlevelet küld az Ön számára. Annak érdekében, hogy elsősorban olyan témákban küldjünk hírlevelet, amely leginkább érdekli Önt, kérjük jelölje, hogy mely témakörök érdeklik leginkább. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek