Mit tehetnek a KKV-k, hogy elkerüljék az adatvédelmi incidenseket?

Kovács Marcell - 2018.06.11. 12:56:28

Bár a magyar infotörvény eddig is az egyik legszigorúbb volt az Európai Unióban, a GDPR érkezésével jelentősen nagyobb érdeklődést tapasztalunk a kis- és középvállalati szektorban is az adatvédelem és a jogszerű adatkezelés módszerei iránt. Cikkünkben bemutatjuk, milyen alapvető lépéseket és megoldásokat érdemes alkalmazni annak érdekében, hogy csökkenteni lehessen az adatvédelmi incidensek bekövetkezésének kockázatát.

Rovatok: Biztonságos IT- Tippek és trükkök- GDPR- Crosssec

Tovább a cikkhez

A Ransomware valódi költségei

Kovács Marcell - 2016.12.09. 16:09:00

A 2016-os kiberbiztonsági statisztikákat elemezve világos trend tapasztalható: Az egyik legnagyobb veszélyt a zsarolóvírusok térhódítása jelenti már nem csak az egyéni felhasználók között, de a vállalati szektor számára is. A ransomwareket kifejezetten pénzszerzési céllal készítik, gyakran bűnszervezeti szinten, ugyanis sajnos a személyes és üzleti információk túszul ejtése jövedelmező illegális iparágnak bizonyult az elmúlt időszakban. Friss statisztikák és kutatások segítségével ismertetjük a ransomware vírusok által okozott valódi költségeket, valamint olvashattok arról is, mivel jár egy zsarolóvírus fertőzés egy valódi magyar cég esetében.

Rovatok: Biztonságos IT- Hackelések a nagyvilágban

Tovább a cikkhez

Több mint 900 Millió Androidos eszköz van veszélyben

Kovács Marcell - 2016.08.19. 9:28:00

Az elmúlt hetekben felfedezett új sebezhetőség segítségével a hackerek rendszergazdai jogosultsághoz juthatnak az Androidos készülékeken. Cikkünkben megmutatjuk, mi okozza a problémát, hogyan ellenőrizheted, hogy a te eszközeid is veszélyben vannak-e, és megmutatjuk azt is, hogyan maradhatsz biztonságban.

Rovatok: Biztonságos IT- Kiemelt- Hardwarek és veszélyeik

Tovább a cikkhez

Naplózási bug került a Telegram MacOS verziójába

Kovács Marcell - 2016.07.28. 15:44:00

Valószínűleg hallottál már a milliók által használt titkosított csevegőalkalmazásról, a Telegramról.

Bár az app erős titkosítást és anonimitást kínál, egy orosz kutató nagyon komoly biztonsági hibát talált a MacOS-es kliensben.

Ha használtál Telegram Messengert Mac-en, mindenképp olvass tovább, de ha nem, akkor is érdekes lehet tudnod a problémáról!

Rovatok: Biztonságos IT- Digitális Magánszféra

Tovább a cikkhez

Erre figyelj nyaraláskor #3: Internet

Kovács Marcell - 2016.07.13. 16:27:00

 

Az előző két cikkünkben bemutattuk a figyelmetlen kommunikáció és az ismeretlen helyen történő telefontöltés veszélyeit.

Cikksorozatunk utolsó részében a hálózati kockázatokat vizsgáljuk meg. Mivel internetet ideális esetben akkor is használunk, ha külföldön vagyunk (akár vakációs, akár üzleti úton) ezért mindenképp érdemes megvizsgálni a témát.

Használtál már reptéri Wi-Fi-t, vagy Facebookoztál már kávézókból nyaralás alatt? Megmutatjuk milyen baj történhet ilyen helyzetekben, és miért jelenthetnek kockázatot az adataid biztonságára.

Rovatok: Biztonságos IT- Kiemelt- Tippek és trükkök

Tovább a cikkhez

Erre figyelj nyaraláskor #2: Kommunikáció

Kovács Marcell - 2016.07.08. 8:55:00

A múlthéten már olvashattál arról, hogy milyen veszélyeket jelenthet egy egyszerű telefontöltés is, ha az rossz helyen történik. A kockázatot azonban nem csak az okostelefonok vagy egyéb eszközök jelenthetik; A közösségi média korában a kommunikáció is könnyen bajba sodorhat nyaralás vagy üzleti út alatt.

A mindennapinak mondható állapotfrissítések, fényképfeltöltések vagy becsekkolások komoly adatvédelmi problémákhoz vezethetnek.

A heti cikkünkben megmutatjuk, hogy mik azok a dolgok, amiket nem ajánlott posztolni vakáció alatt és azt is eláruljuk, miért kell odafigyelned ezekre.

Rovatok: Biztonságos IT- Kiemelt- Tippek és trükkök

Tovább a cikkhez

Erre figyelj nyaraláskor #1: Telefontöltés

Kovács Marcell - 2016.06.30. 9:26:00

Bármilyen furcsa is, a kiberbiztonság egy olyan tényezővé vált, amivel már akkor is számolni kell, ha üzleti útra, nyaralni vagy éppen fesztiválra mész. Gondolj bele, az okostelefonok nagyrésze maximum 1-2 napig bírja egy töltéssel.

Ha elutazol, a telefont valahol fel kell tölteni. Biztosan találkoztál már a plázákban, fesztiválokon vagy egyéb helyeken található töltő-kioszkokkal, esetleg láttál már másokat kávézóban, vagy éppen reptéri váróban telefont tölteni.

Cikkünkben bemutatjuk, milyen veszélyekkel járhat az, ha nem biztonságos helyen töltöd a telefonod, és megmutatjuk mit tehetsz a probléma elkerüléséért.

Rovatok: Biztonságos IT- Kiemelt- Tippek és trükkök- Digitális Magánszféra

Tovább a cikkhez

Mi a baj az arcfelismerő szoftverekkel?

Kovács Marcell - 2016.06.15. 11:37:00

Ha az adatvédelemmel kapcsolatos aggályokról van szó, a Facebook vagy a Google az első két vállalat akire gondolunk. Elég, ha csak a Facebook automatikus arcfelismerő funkciójának európai betiltására gondolnunk 2013-ból.

Rovatok: Biztonságos IT- Social Hacking- Digitális Magánszféra

Tovább a cikkhez

Ethical Hacking Konferencia 2016 Budapest

Kovács Marcell - 2016.05.31. 18:16:00

Arról már olvashattál nálunk, hogy miért van szükség etikus hackerekre és mi is az a munka, amit ők végeznek. A május 12-én rendezett konferencián a Crosssec Solutions csapata is részt vett kiállítóként, és rendkívül sok hasznos és érdekes előadást hallgattunk meg. Ezekből szeretnénk egy kis ízelítőt bemutatni.

Rovatok: Biztonságos IT- Dolgok internete

Tovább a cikkhez

Milyen kockázatokkal jár a BYOD?

Kovács Marcell - 2016.05.10. 15:20:00

Manapság nem ritka, hogy a dolgozók saját eszközöket is használnak munkavégzésre. Okostelefonok, tabletek, és saját laptopok is gyakran fordulnak meg az irodákban. Azonban ha a munkatársak a saját eszközeiket nem csak magáncélokra, hanem munkára is használják, könnyen veszélybe sodorhatják a céget. A saját eszközök irodai használata rugalmassá, egyszerűvé, boldogabbá és produktívabbá teheti a mindennapi munkafolyamatokat.

Rovatok: Biztonságos IT- Hardwarek és veszélyeik

Tovább a cikkhez

hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben sok olyan hasznos információval találkozhat, amely elengedhetetlenek egy vállalkozás szabályos és gördülékeny működéséhez.

Ahhoz, hogy fel tudjon iratkozni a hírlevelünkre, kérjük a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. a hírlevél küldéséhez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató szerint kezeli az adatait, és időnként hírlevelet küld az Ön számára. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek