Mit tehetnek a KKV-k, hogy elkerüljék az adatvédelmi incidenseket?

Kovács Marcell - 2018.06.11. 12:56:28

Bár a magyar infotörvény eddig is az egyik legszigorúbb volt az Európai Unióban, a GDPR érkezésével jelentősen nagyobb érdeklődést tapasztalunk a kis- és középvállalati szektorban is az adatvédelem és a jogszerű adatkezelés módszerei iránt. Cikkünkben bemutatjuk, milyen alapvető lépéseket és megoldásokat érdemes alkalmazni annak érdekében, hogy csökkenteni lehessen az adatvédelmi incidensek bekövetkezésének kockázatát.

Rovatok: Biztonságos IT- Tippek és trükkök- GDPR- Crosssec

Tovább a cikkhez

A Ransomware valódi költségei

Kovács Marcell - 2016.12.09. 16:09:00

A 2016-os kiberbiztonsági statisztikákat elemezve világos trend tapasztalható: Az egyik legnagyobb veszélyt a zsarolóvírusok térhódítása jelenti már nem csak az egyéni felhasználók között, de a vállalati szektor számára is. A ransomwareket kifejezetten pénzszerzési céllal készítik, gyakran bűnszervezeti szinten, ugyanis sajnos a személyes és üzleti információk túszul ejtése jövedelmező illegális iparágnak bizonyult az elmúlt időszakban. Friss statisztikák és kutatások segítségével ismertetjük a ransomware vírusok által okozott valódi költségeket, valamint olvashattok arról is, mivel jár egy zsarolóvírus fertőzés egy valódi magyar cég esetében.

Rovatok: Biztonságos IT- Hackelések a nagyvilágban

Tovább a cikkhez

Több mint 900 Millió Androidos eszköz van veszélyben

Kovács Marcell - 2016.08.19. 9:28:00

Az elmúlt hetekben felfedezett új sebezhetőség segítségével a hackerek rendszergazdai jogosultsághoz juthatnak az Androidos készülékeken. Cikkünkben megmutatjuk, mi okozza a problémát, hogyan ellenőrizheted, hogy a te eszközeid is veszélyben vannak-e, és megmutatjuk azt is, hogyan maradhatsz biztonságban.

Rovatok: Biztonságos IT- Kiemelt- Hardwarek és veszélyeik

Tovább a cikkhez

Naplózási bug került a Telegram MacOS verziójába

Kovács Marcell - 2016.07.28. 15:44:00

Valószínűleg hallottál már a milliók által használt titkosított csevegőalkalmazásról, a Telegramról.

Bár az app erős titkosítást és anonimitást kínál, egy orosz kutató nagyon komoly biztonsági hibát talált a MacOS-es kliensben.

Ha használtál Telegram Messengert Mac-en, mindenképp olvass tovább, de ha nem, akkor is érdekes lehet tudnod a problémáról!

Rovatok: Biztonságos IT- Digitális Magánszféra

Tovább a cikkhez

Erre figyelj nyaraláskor #3: Internet

Kovács Marcell - 2016.07.13. 16:27:00

 

Az előző két cikkünkben bemutattuk a figyelmetlen kommunikáció és az ismeretlen helyen történő telefontöltés veszélyeit.

Cikksorozatunk utolsó részében a hálózati kockázatokat vizsgáljuk meg. Mivel internetet ideális esetben akkor is használunk, ha külföldön vagyunk (akár vakációs, akár üzleti úton) ezért mindenképp érdemes megvizsgálni a témát.

Használtál már reptéri Wi-Fi-t, vagy Facebookoztál már kávézókból nyaralás alatt? Megmutatjuk milyen baj történhet ilyen helyzetekben, és miért jelenthetnek kockázatot az adataid biztonságára.

Rovatok: Biztonságos IT- Kiemelt- Tippek és trükkök

Tovább a cikkhez

Erre figyelj nyaraláskor #2: Kommunikáció

Kovács Marcell - 2016.07.08. 8:55:00

A múlthéten már olvashattál arról, hogy milyen veszélyeket jelenthet egy egyszerű telefontöltés is, ha az rossz helyen történik. A kockázatot azonban nem csak az okostelefonok vagy egyéb eszközök jelenthetik; A közösségi média korában a kommunikáció is könnyen bajba sodorhat nyaralás vagy üzleti út alatt.

A mindennapinak mondható állapotfrissítések, fényképfeltöltések vagy becsekkolások komoly adatvédelmi problémákhoz vezethetnek.

A heti cikkünkben megmutatjuk, hogy mik azok a dolgok, amiket nem ajánlott posztolni vakáció alatt és azt is eláruljuk, miért kell odafigyelned ezekre.

Rovatok: Biztonságos IT- Kiemelt- Tippek és trükkök

Tovább a cikkhez

Erre figyelj nyaraláskor #1: Telefontöltés

Kovács Marcell - 2016.06.30. 9:26:00

Bármilyen furcsa is, a kiberbiztonság egy olyan tényezővé vált, amivel már akkor is számolni kell, ha üzleti útra, nyaralni vagy éppen fesztiválra mész. Gondolj bele, az okostelefonok nagyrésze maximum 1-2 napig bírja egy töltéssel.

Ha elutazol, a telefont valahol fel kell tölteni. Biztosan találkoztál már a plázákban, fesztiválokon vagy egyéb helyeken található töltő-kioszkokkal, esetleg láttál már másokat kávézóban, vagy éppen reptéri váróban telefont tölteni.

Cikkünkben bemutatjuk, milyen veszélyekkel járhat az, ha nem biztonságos helyen töltöd a telefonod, és megmutatjuk mit tehetsz a probléma elkerüléséért.

Rovatok: Biztonságos IT- Kiemelt- Tippek és trükkök- Digitális Magánszféra

Tovább a cikkhez

Mi a baj az arcfelismerő szoftverekkel?

Kovács Marcell - 2016.06.15. 11:37:00

Ha az adatvédelemmel kapcsolatos aggályokról van szó, a Facebook vagy a Google az első két vállalat akire gondolunk. Elég, ha csak a Facebook automatikus arcfelismerő funkciójának európai betiltására gondolnunk 2013-ból.

Rovatok: Biztonságos IT- Social Hacking- Digitális Magánszféra

Tovább a cikkhez

Ethical Hacking Konferencia 2016 Budapest

Kovács Marcell - 2016.05.31. 18:16:00

Arról már olvashattál nálunk, hogy miért van szükség etikus hackerekre és mi is az a munka, amit ők végeznek. A május 12-én rendezett konferencián a Crosssec Solutions csapata is részt vett kiállítóként, és rendkívül sok hasznos és érdekes előadást hallgattunk meg. Ezekből szeretnénk egy kis ízelítőt bemutatni.

Rovatok: Biztonságos IT- Dolgok internete

Tovább a cikkhez

Milyen kockázatokkal jár a BYOD?

Kovács Marcell - 2016.05.10. 15:20:00

Manapság nem ritka, hogy a dolgozók saját eszközöket is használnak munkavégzésre. Okostelefonok, tabletek, és saját laptopok is gyakran fordulnak meg az irodákban. Azonban ha a munkatársak a saját eszközeiket nem csak magáncélokra, hanem munkára is használják, könnyen veszélybe sodorhatják a céget. A saját eszközök irodai használata rugalmassá, egyszerűvé, boldogabbá és produktívabbá teheti a mindennapi munkafolyamatokat.

Rovatok: Biztonságos IT- Hardwarek és veszélyeik

Tovább a cikkhez

hírlevél-feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben sok olyan hasznos információval találkozhat, amelyek elengedhetetlenek egy vállalkozás szabályos és gördülékeny működéséhez.

Ahhoz, hogy fel tudjon iratkozni a hírlevelünkre, kérjük, a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. a marketing célú megkeresésről és hirlevélküldésről szóló adatkezelési tájékoztató szerint kezeli az adatait, és időnként hírlevelet küld az Ön számára. Annak érdekében, hogy elsősorban olyan témákban küldjünk hírlevelet, amelyek leginkább érdeklik Önt, kérjük jelölje, melyek ezek. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek