Támogató Crosssec: továbbra is ad, tovább is ad

Szűcs Zsolt - 2021.12.16. 12:30:13

csr_eurakvilo_16x9

Furcsának ható címünk nem puszta játék a szavakkal: csak segítő, támogató attitűdünket – amellyel legutóbb egy hosszabb, gyermekklinikai projekt részesei lehettünk – most, a szeretet ünnepe közeledtével szívesen osztjuk meg másokkal is, bízva benne, hogy sokan keresnek és találnak hasonló nemes lehetőséget.

Bár a Crosssec mindig is érzékenyen vállalt föl támogatandó célokat – a saját céges véradásoktól a rászoruló nőknek segítő „nemluxustáska-kampány” szervezésén át az üzleti partnereknek szánt karácsonyi ajándékok árának jótékony célra fordításáig – a pécsi Gyermekklinikával, illetve az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvánnyal közös projektünk kiemelkedik e sorból. Ennek során tavaly augusztustól az idei év végéig teljes egészében magunkra vállaltuk egy adatmenedzseri állás költségét, olyan gyerekek érdekében, akiknek a sors hosszas betegséget és vele sok szenvedést küldött.
Szerencsére legtöbbjüknek a gyógyulás jó esélyével, hiszen az orvostudomány ma már döntően nyerésre áll a gyermekdaganatok ellen vívott harcban; ám a kezelések, még inkább fejlesztések, kutatások költségeihez nélkülözhetetlen a külső hozzájárulás is.

E harc folyamatos csatáit vívja – sokadmagával – a pécsi Gyermekklinika és osztályvezető adjunktusa, dr. Ottóffy Gábor, a vesedaganatok specialistája. Aki másfél esztendeje egy gépvásárlás ürügyén került kapcsolatba a Crosssec Solutions-szel – amely nyomán az együttműködésünk új irányt is véve, egy adatmenedzseri állás létrehozásában, másfél éves teljes finanszírozásában teljesedett ki.

A hosszú ideje csak vágyott, segítségünkkel – és Szamosi Eszter által, illetve a projekteket menedzselő Eurakvilo Alapítvány közreműködésével – végre be is töltött országos adatmenedzseri munkakör új távlatokat nyitott a klinika és a hazai gyermekonkológia lehetőségeiben, egyben a világ élvonalába történő felzárkózást tette lehetővé. Általa egy nagy volumenű, nemzetközi akadémiai programhoz kapcsolódhattak, ahol a vesedaganatban szenvedő gyerekek ellátása során a legmagasabb szintű nemzetközi konzíliumok állnak rendelkezésre, a digitális felületen anonimizált módon közölt jelentéseknek köszönhetően azonnal. A 38 országban zajló összehangolt, folyamatosan felügyelt munka révén, illetve, mert így a kezelőorvoson kívül minden bevitt adatot, azaz minden esetet további hazai és külföldi szakorvosok is gyorsan ellenőrizhetnek, a téves vagy hiányos diagnózisok, alul- vagy túlkezelések kockázata elenyészővé válik.

Másfelől a kutatómunka során gyűjtött biológiai minták segítségével a prognózis megítélése is jobban előrejelezhetővé válhat. Az erre adott terápiás módosítás pedig megint csak több beteg életét mentheti meg.
Az eddigi tapasztalatra építve máris egy új kutatóprojekt indítását tervezik a covid helyzet kapcsán, és ha a hipotézisük helytálló, betegeik a jelenleg kezdeti fázisban lévő megfigyelésekből nemsokára a gyakorlatban is profitálhatnak.

Mindehhez, illetve általában is a gyermekklinikai kezelések, fejlesztések szinten tartásához, fejlesztéséhez a vállalkozói szféra, a társadalmi szerepvállalást a szlogeneken túlmutatóan értelmező cégvezetők rendszeres támogatása különösen fontos a szervezői hátteret is ellátó Eurakvilo Alapítvány számára, hiszen a folyamatos fenntartáshoz elengedhetetlen a rendszeres támogatói segítség – amelyet, ha mostantól más formában is, a Crosssec Solutions Kft. a továbbiakban is örömmel megtesz, egyben bátorít rá másokat is – a rászoruló gyerekek gyógyulása, egészséges jövője érdekében.

Az alapítvány adatai:
Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány
Számalaszám: MKB, 10300002–10531950–49020012
Adószám: 18215962-1-02

Rovatok: Crosssec- Társadalmi felelősségvállalás

Szűcs Zsolt

Szűcs Zsolt

Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.

Előző cikk

Mutatjuk, mi változik az Infotörvényben 2022. január 1-től

Következő cikk

Termelékenység és hatékonyságnövelés a Normával

0 Comments

hírlevél-feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben sok olyan hasznos információval találkozhat, amelyek elengedhetetlenek egy vállalkozás szabályos és gördülékeny működéséhez.

Ahhoz, hogy fel tudjon iratkozni a hírlevelünkre, kérjük, a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. a marketing célú megkeresésről és hirlevélküldésről szóló adatkezelési tájékoztató szerint kezeli az adatait, és időnként hírlevelet küld az Ön számára. Annak érdekében, hogy elsősorban olyan témákban küldjünk hírlevelet, amelyek leginkább érdeklik Önt, kérjük jelölje, melyek ezek. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek