Személyi jellegű ráfordítás a Normával

Ahhoz, hogy a munkáltató pontosan tudja megtervezni a havi költségvetését, szükséges ismernie a munkavállalók bruttó bérén túl a személyi jellegű ráfordításokat is. Látnunk érdemes, hogy milyen hatékonysággal dolgoznak a munkavállalók, és szükségünk van egy olyan rendszerre, ahol minden számadatot pontosan és átláthatóan meg tudunk nézni.

Különösen fontos, hogy tisztában legyünk a várható bérköltséggel azokban az esetekben, mikor a munkavállalók nem fix havibérben, hanem havonta változó bérért dolgoznak. Ilyen lehet például a teljesítménybér és a teljesítmény alapú bérezés, vagy az alapbérből és mozgóbérből felépülő munkabér, de az esetleges túlórák elszámolásából adódó bérmennyiség, vagy a munkaidőkeret alkalmazása is.

Norma mindezt olyan felhasználóbarát módon biztosítja, ami segítségével garantáltan könnyebb lesz a mindennapi munka, hiszen a vezetők mindig a rögzített adatok szerinti legfrissebb állapotot láthatják.
Bejegyzésünkben bemutatjuk a szoftver alkalmazásának előnyeit és azt, hogy miben segíti a cég és a bérszámfejtés működését.

Személyi jellegű ráfordítás pontos jelentése

A személyi jellegű ráfordítás minden olyan költséget tartalmaz, amelyet a cég a munkavállalóval kapcsolatban visel. A ráfordítások különböző költségeket rejthetnek magukban:

  • Bérköltség: tartalmaznia kell a bruttó bért, a prémiumokat, a pótlékokat és a jutalmat.
  • Bérjárulék: lehet a szociális adó, hozzájárulások és minden olyan egyéb kifizetés, ami az adott munkavállaló számára megállapításra került.
  • Egyéb kifizetések: ide sorolhatók a bérköltségen felüli juttatások. Például a betegszabadság díja, a munkába járással kapcsolatos kifizetések, a lakhatási költségtérítések és az étkezési hozzájárulás is.

Miben nyújt segítséget a Norma?

Norma egy olyan rendszert biztosít, ami segítségével pontosan nyomon követhető minden folyamat, az összes adatot strukturált formába rendezi, így a cég vezetője a fontos üzleti döntéseit nem megérzések után, hanem valós tényadatok alapján tudja meghozni. Ráadásul mindez nem csak a fix havibér esetén, hanem az abszolút teljesítménybér, illetve az alapbér + teljesítménybér esetén is használható, hiszen ebben az esetben kiemelten fontos, hogy nyomon lehessen követni, hogyan alakulnak a cég életében a személyi jellegű ráfordítások.

Emellett pedig számos munkafolyamatban nyújt kiemelkedő segítséget:

  • Teljes személyi jellegű ráfordítás nyilvántartása: A bérköltségen felül, az egyéb személyi jellegű ráfordításokat is könnyedén nyilván tudja tartani. Akár adókedvezményről, bérlettámogatásról vagy juttatásról is van szó. A rendszer teljesen átlátható képet ad mindenről.
  • Részletes munkaidő kimutatás és nyilvántartás: A munkaidő kimutatás bármikor, csupán néhány kattintással lekérdezhető, segítségével pedig könnyedén készíthetők jelentések és beszámolók.
  • 5 féle bérezési típus támogatása: Segítségével könnyedén kezelhető a klasszikus és a kombinált teljesítménybér, az órabér, a havibér és a lineáris darabbér is.
  • Teljesítmény monitorozása: Segítségével időben észreveheti, ha esetleg a termelés egyik szakaszában nem a terv szerint alakulnak a teljesítések. Ezzel olyan beavatkozási lehetőséget teremtve, amivel megakadályozhatók akésedelmes szállítások, vagy a vevői elégedetlenség.
  • Prémiumok kezelése: Mivel a Norma szoftver mindent egy helyen összesít, ezért hatékonyan és gyorsan kezelhető a prémiumok kifizetéséhez szükséges összes elbírálás, információ és feljegyzés.
  • Dolgozói bérjelentések: nem csak a cégvezetés, de a munkavállalók számára is elérhető a saját jelentésük, így ők is láthatják az előrejelzett bér adatokat. Így nem csak a cég átláthatósága növelhető, de az adminisztrátor kolléga is nagyban tehermentesíthető, ugyanis minden munkatárs hozzáférhet a szükséges adataihoz.

Személyi jellegű ráfordítás a Normával: miben más? 

Norma egy olyan szoftver, aminek a segítségével naprakész információhoz juthat a cég bérköltségeiről, teljesítményéről, hatékonyságáról, és a termelés állapotáról. Ezek pedig azért kiemelten fontosak egy cég életében, mert egy hazai felmérés (PwC) kimutatta, hogy hazánkban a cégvezetők 95%-a megérzésekre alapozva hozza meg üzleti döntéseit. Legyen akármilyen tapasztalt vezetőről is szó, ezt sajnos senki nem engedheti meg magának. A hosszútávon is sikeresen működő vállalkozás jellemzője, hogy gyorsan, rugalmasan, magas alkalmazkodóképességgel igyekszik reagálni a külső környezeti változásokra, aminek egyik alappillére az adatalapú döntéshozatal. A Norma pontosan ennek a lehetőségét teremti meg. A Norma pontosan ezt biztosítja.

  • Mivel felhő alapon működik, ezért csupán egy jó böngészőprogramra és internetkapcsolatra van szükség. A munkavégzés nincs helyhez kötve, bárhonnan elvégezhető biztonságosan.
  • Minden adat könnyen hozzáférhető, akár hónap közben is, ezért a teljesítménymérésnek köszönhetően a költségek és teljesítések tervezhetőbbé válnak.
  • Ez a szoftver nem csak a nagy vállalatok kiváltsága, egy kisebb KKV számára is megfizethető a használata. Nem egyszeri nagy költséget jelent, hanem szolgáltatás formájában használható a termék.
  • Számunka fontos, hogy a felhasználó könnyen tudja használni és minden funkcióját teljes mértékbe igénybe tudja venni, ezért felhasználóbarát, könnyen elsajátítható kezelőfelületet alkottunk meg.
  • A használatához minden segítséget megadunk. Akár magyar nyelvű kézikönyvet vagy terméktámogatási ügyfélszolgálatot is. Igény esetén egyedi tréninget is biztosítunk. Igény esetén cégspecifikus tréninget is biztosítunk.

Többet szeretnék megtudni a Normáról

Szerző:
Crosssec Solutions
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram