Személyi jellegű ráfordítás a Normával

Crosssec Solutions - 2022.11.11. 10:55:28

Szemelyi-jellegu-raforditas-Normaval_16x9

Ahhoz, hogy a munkáltató pontosan tudja megtervezni a havi költségvetését, szükséges ismernie a munkavállalók bruttó bérén túl a személyi jellegű ráfordításokat is. Látnunk érdemes, hogy milyen hatékonysággal dolgoznak a munkavállalók, és szükségünk van egy olyan rendszerre, ahol minden számadatot pontosan és átláthatóan meg tudunk nézni.

Különösen fontos, hogy tisztában legyünk a várható bérköltséggel azokban az esetekben, mikor a munkavállalók nem fix havibérben, hanem havonta változó bérért dolgoznak. Ilyen lehet például a teljesítménybér és a teljesítmény alapú bérezés, vagy az alapbérből és mozgóbérből felépülő munkabér, de az esetleges túlórák elszámolásából adódó bérmennyiség, vagy a munkaidőkeret alkalmazása is.

A Norma mindezt olyan felhasználóbarát módon biztosítja, ami segítségével garantáltan könnyebb lesz a mindennapi munka, hiszen a vezetők mindig a rögzített adatok szerinti legfrissebb állapotot láthatják.
Bejegyzésünkben bemutatjuk a szoftver alkalmazásának előnyeit és azt, hogy miben segíti a cég és a bérszámfejtés működését.

Személyi jellegű ráfordítás pontos jelentése

A személyi jellegű ráfordítás minden olyan költséget tartalmaz, amelyet a cég a munkavállalóval kapcsolatban visel. A ráfordítások különböző költségeket rejthetnek magukban:

 • Bérköltség: tartalmaznia kell a bruttó bért, a prémiumokat, a pótlékokat és a jutalmat.
 • Bérjárulék: lehet a szociális adó, hozzájárulások és minden olyan egyéb kifizetés, ami az adott munkavállaló számára megállapításra került.
 • Egyéb kifizetések: ide sorolhatók a bérköltségen felüli juttatások. Például a betegszabadság díja, a munkába járással kapcsolatos kifizetések, a lakhatási költségtérítések és az étkezési hozzájárulás is.

Miben nyújt segítséget a Norma?

A Norma egy olyan rendszert biztosít, ami segítségével pontosan nyomon követhető minden folyamat, az összes adatot strukturált formába rendezi, így a cég vezetője a fontos üzleti döntéseit nem megérzések után, hanem valós tényadatok alapján tudja meghozni. Ráadásul mindez nem csak a fix havibér esetén, hanem az abszolút teljesítménybér, illetve az alapbér + teljesítménybér esetén is használható, hiszen ebben az esetben kiemelten fontos, hogy nyomon lehessen követni, hogyan alakulnak a cég életében a személyi jellegű ráfordítások.

Emellett pedig számos munkafolyamatban nyújt kiemelkedő segítséget:

 • Teljes személyi jellegű ráfordítás nyilvántartása: A bérköltségen felül, az egyéb személyi jellegű ráfordításokat is könnyedén nyilván tudja tartani. Akár adókedvezményről, bérlettámogatásról vagy juttatásról is van szó. A rendszer teljesen átlátható képet ad mindenről.
 • Részletes munkaidő kimutatás és nyilvántartás: A munkaidő kimutatás bármikor, csupán néhány kattintással lekérdezhető, segítségével pedig könnyedén készíthetők jelentések és beszámolók.
 • 5 féle bérezési típus támogatása: Segítségével könnyedén kezelhető a klasszikus és a kombinált teljesítménybér, az órabér, a havibér és a lineáris darabbér is.
 • Teljesítmény monitorozása: Segítségével időben észreveheti, ha esetleg a termelés egyik szakaszában nem a terv szerint alakulnak a teljesítések. Ezzel olyan beavatkozási lehetőséget teremtve, amivel megakadályozhatók akésedelmes szállítások, vagy a vevői elégedetlenség.
 • Prémiumok kezelése: Mivel a Norma szoftver mindent egy helyen összesít, ezért hatékonyan és gyorsan kezelhető a prémiumok kifizetéséhez szükséges összes elbírálás, információ és feljegyzés.
 • Dolgozói bérjelentések: nem csak a cégvezetés, de a munkavállalók számára is elérhető a saját jelentésük, így ők is láthatják az előrejelzett bér adatokat. Így nem csak a cég átláthatósága növelhető, de az adminisztrátor kolléga is nagyban tehermentesíthető, ugyanis minden munkatárs hozzáférhet a szükséges adataihoz.

Személyi jellegű ráfordítás a Normával: miben más? 

A Norma egy olyan szoftver, aminek a segítségével naprakész információhoz juthat a cég bérköltségeiről, teljesítményéről, hatékonyságáról, és a termelés állapotáról. Ezek pedig azért kiemelten fontosak egy cég életében, mert egy hazai felmérés (PwC) kimutatta, hogy hazánkban a cégvezetők 95%-a megérzésekre alapozva hozza meg üzleti döntéseit. Legyen akármilyen tapasztalt vezetőről is szó, ezt sajnos senki nem engedheti meg magának. A hosszútávon is sikeresen működő vállalkozás jellemzője, hogy gyorsan, rugalmasan, magas alkalmazkodóképességgel igyekszik reagálni a külső környezeti változásokra, aminek egyik alappillére az adatalapú döntéshozatal. A Norma pontosan ennek a lehetőségét teremti meg.. A Norma pontosan ezt biztosítja.

 • Mivel felhő alapon működik, ezért csupán egy jó böngészőprogramra és internetkapcsolatra van szükség. A munkavégzés nincs helyhez kötve, bárhonnan elvégezhető biztonságosan.
 • Minden adat könnyen hozzáférhető, akár hónap közben is, ezért a teljesítménymérésnek köszönhetően a költségek és teljesítések tervezhetőbbé válnak.
 • Ez a szoftver nem csak a nagy vállalatok kiváltsága, egy kisebb KKV számára is megfizethető a használata. Nem egyszeri nagy költséget jelent, hanem szolgáltatás formájában használható a termék.
 • Számunka fontos, hogy a felhasználó könnyen tudja használni és minden funkcióját teljes mértékbe igénybe tudja venni, ezért felhasználóbarát, könnyen elsajátítható kezelőfelületet alkottunk meg.
 • A használatához minden segítséget megadunk. Akár magyar nyelvű kézikönyvet vagy terméktámogatási ügyfélszolgálatot is. Igény esetén egyedi tréninget is biztosítunk. Igény esetén cégspecifikus tréninget is biztosítunk.

Többet szeretnék megtudni a Normáról

 

Rovatok: Teljesítménybér- Norma- Crosssec

Előző cikk

A kép és hangfelvétel szabályai: mit szabad és mit nem?

Következő cikk

Adatvédelmi incidens a Kréta rendszerében – elkerülhető?

0 Comments

hírlevél-feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben sok olyan hasznos információval találkozhat, amelyek elengedhetetlenek egy vállalkozás szabályos és gördülékeny működéséhez.

Ahhoz, hogy fel tudjon iratkozni a hírlevelünkre, kérjük, a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. a marketing célú megkeresésről és hirlevélküldésről szóló adatkezelési tájékoztató szerint kezeli az adatait, és időnként hírlevelet küld az Ön számára. Annak érdekében, hogy elsősorban olyan témákban küldjünk hírlevelet, amelyek leginkább érdeklik Önt, kérjük jelölje, melyek ezek. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek