Pontos adatokkal könnyebb: bérszámfejtők új Normája

Szűcs Zsolt - 2022.08.10. 11:25:07

berszamfejto_norma_16x9

Sok fontos pozíció létezik egy vállalatnál – mind az, ugye? – ám ha a dolgozókkal népszerűségi sorrendbe állíttatnánk őket, a bérszámfejtők szinte biztosan mindenkinél dobogón végeznének. Hiszen a beígért prémium vagy jutalom, de ne is menjünk odáig, már a rendes fizetésünk is akkor ér csak időben célba, ha ők a lehető legprecízebben végzik a munkájukat. Amihez viszont nem árt, ha pontos adatokból dolgozhatnak. Elérhető ez persze a régi módszerekkel is – igaz, sok kollégával, rengeteg energiával, időigényesen. Vagy választhatunk egy modern, szoftveres megoldást – például a Crosssec Normát –, amellyel hátradőlve, gombnyomásra, bárhonnan elintézhetjük mindezen információ pontos és gyors célba juttatását. Sőt, később is ugyanilyen egyszerűen újra elővehetjük, formázhatjuk, elemezhetjük, a menedzserek elé tárhatjuk belőle az adatokat. És kétség kívül a legnagyobb előnye, hogy mindenki a szakmai feladataira koncentrálhat, a felesleges adminisztráció, kérdések és válaszok adok-kapok játéka pedig a múlt homályába vész.

Lassan már nemcsak belebetegedni, hivatkozni is fáj a covidra – de hát ez az új valóság. Amely az egyéntől, de főként a cégektől, vállalkozásoktól pillanatnyi hazai enyhülése mellett is új szemléletet, megoldásokat követel. Ezt tetézi még az egyre súlyosabb hatásait érzékeltető inflációs környezet és a háborús gazdasági helyzet, ami rákényszeríti a cégvezetőket az információk, adatok minél szélesebb körű digitalizálására, könnyű és megbízható távoli elérhetőségére.

Ha a munkaügyisünk, HR-esünk, bérszámfejtőnk home office-ban dolgozik, a hónap végén korábban a központban lobogtatott papír alapú jelenléti íveink, táblázataink mit sem érnek már.

Norma Start: korszerű megoldás a munkaügyi és béradminisztrációra

A Norma, a Crosssec Solutions felhő alapú, munkaügyi és bérezési adminisztrációt segítő, termelés- és döntéstámogató szoftvere. Segítségével valós adatok alapján tervezhetjük meg a személyi jellegű ráfordításokat, tárolhatjuk a munkaügyi nyilvántartásokat.

A Norma már legolcsóbb, Start csomagjával is azonnali, igazoltan hatékonyságnövelő megoldás a termelő vállalatok, vagy a nekik dolgozó külsős bérszámfejtő cégek e téren egybecsengő problémáira: a minden hónap elején, fizetéskor eléjük tornyosuló túlterhelő adminisztrációra, a több cégtől többféle módszerrel és egymástól eltérő csatornákon, néha hiányos, olykor pontatlan, legtöbbször az utolsó utáni pillanatban érkező adatok miatti rohammunkára; az emiatti fokozott hibázási lehetőségre, plusz egyeztetésekre, ellenőrzésekre. (Ingyenesen letölthető segédanyagunkból további hasznos információkhoz juthat az okos-munkaidőnyilvántartás előnyeiről.)

A bérszámfejtők végleg elfelejthetik az ügyféladatok kényszerű kibogozgatását

A Norma Start egységes csatornát teremt az ügyfelek által feltöltött, jól strukturált, átlátható formában érkező adatok átvételére. Rendszerbe állításával azonnal csökkenthetők a csúcsidőszakok kényszerű átszervezései, enyhül a leterheltség – a bérszámfejtők végre „bérszámfejthetnek” az adathalmazok kibogozása helyett. Tartalmazza a személyi jellegű ráfordításokra, adókedvezményekre, szervezeti egységekre és dolgozói törzsadatokra vonatkozó elemeket.
Emellett az adminisztrátor egyszerűen létrehozhatja benne a dolgozói adatbázist, így a személyi és bérezéssel (túlóra, szabadság, táppénz, kiküldetés, pótlékok) kapcsolatos adatok bármikor frissíthetők és áttekinthetők.

Folyamatosan megújul, mindig többet ad

Sokoldalúsága ellenére a Norma, mint felhő alapú rendszer bárhol, így otthon is hozzáférhető, használata könnyen megtanulható – de munkatársaink akár a helyszíni bevezetésben is közreműködnek. Könnyen feltölthetőek bele a cég korábbi adatai, jól igazítható a vállalat esetleges más rendszereihez – így a bérszámfejtő szoftverekhez is –, és persze teljeskörűen garantálja a Crosssec Solutions egyébként megszokott maximális adatbiztonságát is.
A Crosssec a Norma szolgáltatásait, funkcióit folyamatosan fejleszti, felhasználói folyamatos terméktámogatásra, support-szolgálatra és közérthető kézikönyvre is számíthatnak.

A Norma legfontosabb funkciói összefoglalva

  • könnyebb és hatékonyabb adatfeldolgozás, gyorsabb rögzítés,
  • egy helyen kezelhető munkaügyi adatok, bérköltségek,
  • egyéges, digitális formátumban érkező bérszámfejtési adatok, akár az összes számfejtett
    vállalkozásról egy gombnyomásra,
  • az adatok gyorsabban érkeznek meg, hamarabb kiderül a hiba, hiány,
  • strukturált, átlátható, formalizált adatbázis, hatékonyabb ellenőrzés.


Ha a felsorolt rengeteg előny felkeltette érdeklődését, kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal a Norma saját honlapján!

Többet szeretnék megtudni a Normáról

Rovatok: Norma- Crosssec

Szűcs Zsolt

Szűcs Zsolt

Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.

Előző cikk

Digitális transzformáció - megfelelő munkatárs a megfelelő helyen?

Következő cikk

GDPR 5 lépésben kicsiknek: könnyű csomag, nehéz ügyre

0 Comments

hírlevél-feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben sok olyan hasznos információval találkozhat, amelyek elengedhetetlenek egy vállalkozás szabályos és gördülékeny működéséhez.

Ahhoz, hogy fel tudjon iratkozni a hírlevelünkre, kérjük, a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. a marketing célú megkeresésről és hirlevélküldésről szóló adatkezelési tájékoztató szerint kezeli az adatait, és időnként hírlevelet küld az Ön számára. Annak érdekében, hogy elsősorban olyan témákban küldjünk hírlevelet, amelyek leginkább érdeklik Önt, kérjük jelölje, melyek ezek. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek