Norma Standard, Plus: a cégvezetők új jobbkeze

A korábbiakban többször és sokféle szempont alapján bemutattuk már a Crosssec Solutions felhő alapú, munkaügyi és bérezési adminisztrációt segítő, termelés- és döntéstámogató szoftvere, a Norma számtalan előnyös tulajdonságát. Az idén továbbfejlesztve három csomagra is osztottuk, amelyek közül a Startot már részletesen körbejártuk e hasábokon is. Ezúttal a Standard és a Plus erényeit igyekszünk megvillantani az adatokra alapozó, tudatos vállalatvezetők előtt.

A Norma alapkoncepciója szerint ahhoz, hogy egy vezető kézben tartsa, átlássa, hogy a vállalat milyen irányba halad, a jelenben kell megalapozott, vagyis pontos adatokból építkező döntéseket hoznia – így elsősorban ezen kérdésekre ad válaszokat.

A világ előtt álló különleges, általános és talán elhúzódó válsággal fenyegető gazdasági helyzetben kiemelten fontos többek között, hogy a vállalkozások optimalizálják kiadásaikat, ennek jegyében például a munkavállalókat teljesítményük alapján bérezzék és ismerjék el. Bevonva és motiválva őket a nagyobb kibocsátásra, a bérüket fedező költségek előteremtésébe – aminek naprakész áttekinthetősége, visszajelzése a cégvezetők számára ugyancsak a Norma alapfeladatai közé tartozik.

Három gyakori probléma - a Norma tudja a megoldást

Az alábbiakban – széles körű céges felméréseinkre alapozva – csokorba gyűjtöttük azt a leggyakoribb 3 problématípust, amelybe a cégvezetők a hagyományos, korszerűtlen adatkezelés miatt rendszeresen beleütköznek. És amelyek mindegyikére a Norma hathatós, könnyen kezelhető, gyors megoldást kínál.

  • A jelenléti, munkaidő- és termelési adatok bekérése, rendszerezése az elavult, papíron, táblázatokban tárolt adatbázisok miatt hosszú időbe telik, aminek következtében a cégvezető nem, vagy csak későn látja át a problémákat. A megszokáson alapuló jelentések könnyen elérhetők, de az adatokból kinyerhető új elemzések előállítása sok időt vesz igénybe, és néha nem is kivitelezhető a megfelelő ismeretek nélkül.
  • A minimálbér emelkedése a termelékenység növekedése nélkül gazdasági kihívást jelent, ezért igazságos, jól működő teljesítménybérezési rendszer kiépítésén dolgoznak, ami viszont az információhiány és a hagyományos adminisztráció bonyolultsága miatt nehézségekbe ütközik.
  • A bérinformációk csak a bérszámfejtési időszakban állnak rendelkezésre, ami a teljesítménybér alkalmazása esetén nehezebbé teszi a kiadások tervezését, hiszen nem tudható előre, hogy mennyi lesz a fizetendő bér- és járulékköltség.

Kinek ajánljuk a különböző csomagokat, mi alapján válasszon a cégvezető?

A Norma csomagjainak összeállításakor kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a különböző igényeknek megfelelő konstrukciókat kínálhassunk a kis-, közepes és nagyvállalatokat vezetőknek egyaránt. A választási szempontokról itt írtunk bővebben:

Szoftverünkön 2020-ban funkcióbővítéseket és több frissítést hajtottunk végre, három csomagra tagoltuk (Start, Standard, Plus), így hozva még közelebb a különféle méretű, profilú vállalkozások igényeihez. Egyikük sem jobb mint a másik, csak mindhármat valamelyest más felhasználásra, eltérő igényekre optimalizáltuk. Jól elkülönülő funkciókkal, mégis úgy felépítve, hogy az egymás közti kényelmes fellépés lehetőségét is meghagytuk.

Már a Start segítségével beköltöztethető a teljes munkavállalói adatbázis a felhő alapú szoftverbe. Így a munkaidő-nyilvántartás és -összesítés, a dolgozói béradatok rögzítése és kezelése egyszerűbbé és átláthatóbbá, a termelési információk, a bérkalkulációk és személyi jellegű ráfordítások elemzése gyorsabbá válik a cégvezető számára.

Norma Standard: Szabványmérték, teljesítménybérhez is, ötféle bértípussal

A Norma Standarddel pedig – a Start minden funkcióján felül – a termeléstámogatást elősegítő modulokkal szolgáljuk ki a termelővállalatok, főként a teljesítménybért alkalmazók vagy azt már bevezetni szándékozók munkáját. Kiemelt elemei a vevői és gyártási megrendelések, termék- és mértékegységtörzsek, illetve a műveleti listák. Ezutóbbi valódi segítséget ad az árazásban és az üzleti tervezésben is. A napi adatrögzítésnek köszönhetően friss információval szolgál a termelés állapotával és a dolgozók teljesítményével kapcsolat­ban, megteremtve az adatalapú döntéshozatal realitását akkor is, ha a cég nem teljesítmény alapú bérezést alkalmaz.

A munkalapok bővített formában szer­keszthetők, lehetőség nyílik a termelési és gyártási teljesítések rögzítésére is, valamint a rendszer jelzi a napi teljesítményszázalékot, és minden tevékenységhez gyártási megrendelést lehet társítani. Kezeli a különféle mértékegységeket, és a feltöltött műveleti listák segítségével akár új termelési normaverziók hatályba léptetése is megoldható.

A Start támogatott két bértípusán (időbér, havibér) kívül a Standard már három típusú teljesítménybért is magában foglal, így egyszerűen kalkulálhat a lineáris darabbér, a klasszikus és a kombinált teljesítménybér szerint dolgozó munkatársak bérköltségével is.

A bármikor letölthető lekérdezések és kimutatások átfogó képet adnak a vezetőknek a dolgozói telje­sítményekről, és akár üzemenként az aktuális bérköltségekről is. A termelés könnyű nyomonkövethetőségével javulnak a teljesítési határidők, ezen keresztül pedig növekedhet a hatékonyság és a vevői elégedettség.

A Norma Standard fontosabb funkciói, előnyei:

  • Bármikor lekérdezhető bérinformációk, átlátható munkaidő- és jelenléti adatok
  • Egységes, digitálisan tárolt, könnyen szerkeszthető munkavállalói adatbázis
  • Bérszámfejtéshez szükséges adatok néhány kattintást követően
  • Döntéshozatalt támogató, részletes elemzések és kimutatások
  • Gyártási megrendelések, termék-, vevői és műveleti listák
  • Bővített munkalapfelület: teljesítések rögzítése, napi teljesítményszázalék jelzése
  • Az árazáshoz szükséges emberi erőforrás és ráfordítások historikus adatokra alapozott kalkulációja
  • Kiemelkedő adatbiztonság és GDPR-megfelelés, személyre szabható jogosultságok

Az elégnél lehet több is: A szükséges plusz

Norma Plus csomag immár egy komplex termeléstámogató konstrukció, és már a Normakatalógus modult is magában foglalja. Ennek segítségével az új műveletjegyzék készítésekor már fogadhatóak a normakatalógusból érkező változtatások.

mérések­nek és visszaméréseknek köszönhetően reálisan teljesíthető és beárazott normák hozhatók létre, a munkavállalók osztályozásával pedig gondoskodni lehet arról, hogy az adott műve­leteket a megfelelő készségekkel rendelkező dolgozók végezzék el. Ezáltal folyamatosan átláthatóak a szűk keresztmetszetek, és meghatározhatóvá válnak a kompetenciamátrixok is.

precíz árazás kulcsfontosságát nem győzzük hangsúlyozni, hiszen tudjuk, ezen múlik minden: a termelési terv is csak akkor lehet sikeres, ha az emberierőforrás-ráfordítás kalkulációja megfelelő. Ennek megkönnyítését szolgálja a műveleti lista és a normakatalógus elkészítése és használata. A termelésről és a költségekről ily módon rendelkezésre álló pontos adatokkal pedig már az adott munka elvállalása előtt megítélhető, hogy rendel­keznek-e megfelelő erőforrással, és hogy van-e realitása a megtérülésnek, a profitnak, azaz megéri-e belevágni a gyártásba.

A Norma Plus fontosabb funkciói, előnyei:

  • Minden, amit a Standard is tartalmaz
  • Műveletsablonok
  • Mérések rögzítése (műveletsablonhoz)
  • Visszamérések rögzítése (művelethez)
  • Osztályozások
  • Új műveletjegyzék verzió készítésekor a normakatalógusból érkező változások fogadása/feltüntetése
  • Kompetenciabesorolás

Kipróbálom a Normát!

Ha összefoglalónk felkeltette érdeklődését, a fenti gombra kattintva próbálja ki a Norma 30 napos, ingyenes próbaverzióját! A megfelelő csomag kiválasztását követően néhány szükséges adat megadásával a Norma saját honlapján azonnal el is küldheti ajánlatkérését, szakértőink haladéktalanul felveszik Önnel a kapcsolatot.

Rovat:
Szűcs Zsolt - Crosssec Blog
Szerző:
Szűcs Zsolt
Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram