Norma Standard, Plus: a cégvezetők új jobbkeze

Szűcs Zsolt - 2020.10.09. 10:46:46

norma-standard-plus-hero-1_1

A korábbiakban többször és sokféle szempont alapján bemutattuk már a Crosssec Solutions felhő alapú, munkaügyi és bérezési adminisztrációt segítő, termelés- és döntéstámogató szoftvere, a Norma számtalan előnyös tulajdonságát. Az idén továbbfejlesztve három csomagra is osztottuk, amelyek közül a Startot már részletesen körbejártuk e hasábokon is. Ezúttal a Standard és a Plus erényeit igyekszünk megvillantani az adatokra alapozó, tudatos vállalatvezetők előtt.

A Norma alapkoncepciója szerint ahhoz, hogy egy vezető kézben tartsa, átlássa, hogy a vállalat milyen irányba halad, a jelenben kell megalapozott, vagyis pontos adatokból építkező döntéseket hoznia – így elsősorban ezen kérdésekre ad válaszokat.

A világ előtt álló különleges, általános és talán elhúzódó válsággal fenyegető gazdasági helyzetben kiemelten fontos többek között, hogy a vállalkozások optimalizálják kiadásaikat, ennek jegyében például a munkavállalókat teljesítményük alapján bérezzék és ismerjék el. Bevonva és motiválva őket a nagyobb kibocsátásra, a bérüket fedező költségek előteremtésébe – aminek naprakész áttekinthetősége, visszajelzése a cégvezetők számára ugyancsak a Norma alapfeladatai közé tartozik.

Három gyakori probléma - a Norma tudja a megoldást

Az alábbiakban – széles körű céges felméréseinkre alapozva – csokorba gyűjtöttük azt a leggyakoribb 3 problématípust, amelybe a cégvezetők a hagyományos, korszerűtlen adatkezelés miatt rendszeresen beleütköznek. És amelyek mindegyikére a Norma hathatós, könnyen kezelhető, gyors megoldást kínál.

 • A jelenléti, munkaidő- és termelési adatok bekérése, rendszerezése az elavult, papíron, táblázatokban tárolt adatbázisok miatt hosszú időbe telik, aminek következtében a cégvezető nem, vagy csak későn látja át a problémákat. A megszokáson alapuló jelentések könnyen elérhetők, de az adatokból kinyerhető új elemzések előállítása sok időt vesz igénybe, és néha nem is kivitelezhető a megfelelő ismeretek nélkül.
 • A minimálbér emelkedése a termelékenység növekedése nélkül gazdasági kihívást jelent, ezért igazságos, jól működő teljesítménybérezési rendszer kiépítésén dolgoznak, ami viszont az információhiány és a hagyományos adminisztráció bonyolultsága miatt nehézségekbe ütközik.
 • A bérinformációk csak a bérszámfejtési időszakban állnak rendelkezésre, ami a teljesítménybér alkalmazása esetén nehezebbé teszi a kiadások tervezését, hiszen nem tudható előre, hogy mennyi lesz a fizetendő bér- és járulékköltség.

Kinek ajánljuk a különböző csomagokat, mi alapján válasszon a cégvezető?

A Norma csomagjainak összeállításakor kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a különböző igényeknek megfelelő konstrukciókat kínálhassunk a kis-, közepes és nagyvállalatokat vezetőknek egyaránt. A választási szempontokról itt írtunk bővebben:

Szoftverünkön 2020-ban funkcióbővítéseket és több frissítést hajtottunk végre, három csomagra tagoltuk (Start, Standard, Plus), így hozva még közelebb a különféle méretű, profilú vállalkozások igényeihez. Egyikük sem jobb mint a másik, csak mindhármat valamelyest más felhasználásra, eltérő igényekre optimalizáltuk. Jól elkülönülő funkciókkal, mégis úgy felépítve, hogy az egymás közti kényelmes fellépés lehetőségét is meghagytuk.

Már a Start segítségével beköltöztethető a teljes munkavállalói adatbázis a felhő alapú szoftverbe. Így a munkaidő-nyilvántartás és -összesítés, a dolgozói béradatok rögzítése és kezelése egyszerűbbé és átláthatóbbá, a termelési információk, a bérkalkulációk és személyi jellegű ráfordítások elemzése gyorsabbá válik a cégvezető számára.

Norma Standard: Szabványmérték, teljesítménybérhez is, ötféle bértípussal

A Norma Standarddel pedig – a Start minden funkcióján felül – a termeléstámogatást elősegítő modulokkal szolgáljuk ki a termelővállalatok, főként a teljesítménybért alkalmazók vagy azt már bevezetni szándékozók munkáját. Kiemelt elemei a vevői és gyártási megrendelések, termék- és mértékegységtörzsek, illetve a műveleti listák. Ezutóbbi valódi segítséget ad az árazásban és az üzleti tervezésben is. A napi adatrögzítésnek köszönhetően friss információval szolgál a termelés állapotával és a dolgozók teljesítményével kapcsolat­ban, megteremtve az adatalapú döntéshozatal realitását akkor is, ha a cég nem teljesítmény alapú bérezést alkalmaz.

A munkalapok bővített formában szer­keszthetők, lehetőség nyílik a termelési és gyártási teljesítések rögzítésére is, valamint a rendszer jelzi a napi teljesítményszázalékot, és minden tevékenységhez gyártási megrendelést lehet társítani. Kezeli a különféle mértékegységeket, és a feltöltött műveleti listák segítségével akár új termelési normaverziók hatályba léptetése is megoldható.

A Start támogatott két bértípusán (időbér, havibér) kívül a Standard már három típusú teljesítménybért is magában foglal, így egyszerűen kalkulálhat a lineáris darabbér, a klasszikus és a kombinált teljesítménybér szerint dolgozó munkatársak bérköltségével is.

A bármikor letölthető lekérdezések és kimutatások átfogó képet adnak a vezetőknek a dolgozói telje­sítményekről, és akár üzemenként az aktuális bérköltségekről is. A termelés könnyű nyomonkövethetőségével javulnak a teljesítési határidők, ezen keresztül pedig növekedhet a hatékonyság és a vevői elégedettség.

A Norma Standard fontosabb funkciói, előnyei:

 • Bármikor lekérdezhető bérinformációk, átlátható munkaidő- és jelenléti adatok
 • Egységes, digitálisan tárolt, könnyen szerkeszthető munkavállalói adatbázis
 • Bérszámfejtéshez szükséges adatok néhány kattintást követően
 • Döntéshozatalt támogató, részletes elemzések és kimutatások
 • Gyártási megrendelések, termék-, vevői és műveleti listák
 • Bővített munkalapfelület: teljesítések rögzítése, napi teljesítményszázalék jelzése
 • Az árazáshoz szükséges emberi erőforrás és ráfordítások historikus adatokra alapozott kalkulációja
 • Kiemelkedő adatbiztonság és GDPR-megfelelés, személyre szabható jogosultságok

Az elégnél lehet több is: A szükséges plusz

Norma Plus csomag immár egy komplex termeléstámogató konstrukció, és már a Normakatalógus modult is magában foglalja. Ennek segítségével az új műveletjegyzék készítésekor már fogadhatóak a normakatalógusból érkező változtatások.

A mérések­nek és visszaméréseknek köszönhetően reálisan teljesíthető és beárazott normák hozhatók létre, a munkavállalók osztályozásával pedig gondoskodni lehet arról, hogy az adott műve­leteket a megfelelő készségekkel rendelkező dolgozók végezzék el. Ezáltal folyamatosan átláthatóak a szűk keresztmetszetek, és meghatározhatóvá válnak a kompetenciamátrixok is.

A precíz árazás kulcsfontosságát nem győzzük hangsúlyozni, hiszen tudjuk, ezen múlik minden: a termelési terv is csak akkor lehet sikeres, ha az emberierőforrás-ráfordítás kalkulációja megfelelő. Ennek megkönnyítését szolgálja a műveleti lista és a normakatalógus elkészítése és használata. A termelésről és a költségekről ily módon rendelkezésre álló pontos adatokkal pedig már az adott munka elvállalása előtt megítélhető, hogy rendel­keznek-e megfelelő erőforrással, és hogy van-e realitása a megtérülésnek, a profitnak, azaz megéri-e belevágni a gyártásba.

A Norma Plus fontosabb funkciói, előnyei:

 • Minden, amit a Standard is tartalmaz
 • Műveletsablonok
 • Mérések rögzítése (műveletsablonhoz)
 • Visszamérések rögzítése (művelethez)
 • Osztályozások
 • Új műveletjegyzék verzió készítésekor a normakatalógusból érkező változások fogadása/feltüntetése
 • Kompetenciabesorolás

Kipróbálom a Normát!

Ha összefoglalónk felkeltette érdeklődését, a fenti gombra kattintva próbálja ki a Norma 30 napos, ingyenes próbaverzióját! A megfelelő csomag kiválasztását követően néhány szükséges adat megadásával a Norma saját honlapján azonnal el is küldheti ajánlatkérését, szakértőink haladéktalanul felveszik Önnel a kapcsolatot.

Rovatok: Norma

Szűcs Zsolt

Szűcs Zsolt

Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.

Előző cikk

Műveleti listák, kapacitástervezés – nézzük át az összefüggéseket együtt (II.)

Következő cikk

Adathalmazok a fiókok mélyéről – milyen a jó kimutatás a főnöknek?

0 Comments

hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben sok olyan hasznos információval találkozhat, amely elengedhetetlenek egy vállalkozás szabályos és gördülékeny működéséhez.

Ahhoz, hogy fel tudjon iratkozni a hírlevelünkre, kérjük, a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. a marketing célú megkeresésről és hirlevélküldésről szóló adatkezelési tájékoztató szerint kezeli az adatait, és időnként hírlevelet küld az Ön számára. Annak érdekében, hogy elsősorban olyan témákban küldjünk hírlevelet, amelyek leginkább érdeklik Önt, kérjük jelölje, melyek ezek. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek