Adatmentés világnapja

Kovács Marcell - 2016.03.31. 6:47:00

A vouchert a cikkben találod

Tudtad, hogy a digitális adatvesztések 39 százaléka véletlen balesetből történik? Ennek egyik oka, hogy az emberek 30 százaléka soha nem készített még biztonsági mentést. Világszerte percenként 113 okostelefont lopnak vagy veszítenek el. Az ezeken tárolt adatok az esetek többségében örökre elvesznek.

Átnézted már a telefonod vagy a számítógéped, hogy milyen adatoktól kellene végső búcsút mondanod, ha nem szánnál a védelmükre hetente 3 kattintást?

Az adatvesztés okai

Manapság a munkánk során mindenhez számítógépeket használunk. Az összes adatot, kimutatást, dokumentumot a gépeinken tárolunk. Mihez kezdünk, ha valami történik ezzel a számítógéppel?

Egy véletlen törlés, hardverhiba, elhibázott rendszerfrissítés, vírusfertőzés, vagy természeti katasztrófa vagy akár egy óvatlan mozdulat a kávés bögrével is már hatalmas károkat tud okozni ezen a téren is.

Adatvesztés okai

Az adatvesztés mindig a legváratlanabb pillanatban történik. Ha nem gondoskodsz az adataid biztonságáról, a veszély folyamatosan fennáll. Ezért csatlakoztunk mi is a 2011-ben indult kezdeményezéshez, amelyben szeretnénk felhívni a figyelmet a pótolhatatlan adatvesztés okozta károkra.

Az eszközöket, számítógépeket mindig lehet pótolni, vehetünk újat. A fontos adatoknál ez már bonyolultabb.

Mit tehetek?

 

A rendszeres biztonsági mentés megvédhet az adatvesztés okozta károktól. Az irodai gép megfertőződött a legújabb zsarolóvírussal? Ha van friss biztonsági mentés, azonnal helyreállíthatjuk. Elhagytad a céges okostelefont? Esetleg betörtek, és elvitték a laptopokat? A hardver pótolható, az adatok nem. Az ilyen helyzetekben hatalmas összegeket és kellemetlenséget spórolhatsz meg a naprakész biztonsági mentésekkel.

Milyen lehetőségeim vannak?

Megoldás

Helyi megoldások

Az első lépcsőfok a helyben végzett biztonsági mentések készítése. Helyi szerverre, vagy külső merevlemezre menthetjük fontos adatainkat. Bár ezek az eszközök is kihúzhatnak a bajból egy váratlan adatvesztés során, a helyi eszközök nem kínálnak tökéletes megoldást. A külső merevlemez is meghibásodhat, ugyanúgy őrizni kell, és nincs biztonságban a természeti katasztrófáktól vagy betörésektől sem. A redundáns adatmentés bár megoldható ebben az esetben is, a fent említett veszélyek továbbra is fennállnak, hiszen ugyanott tárolod a biztonsági mentést is, ahol a többi számítógépet is.

Biztonságos Felhő

Mint ahogy blogcikkünkben olvashattad, a Felhő az adattárolás evolúciójának csúcsa. A felhőben tárolt fájlokhoz mindig hozzáférsz akárhonnan, akármilyen eszközről. A felhőt kiszolgáló szerverek földrajzilag is több helyen üzemelnek, így egy esetleges baleset, természeti katasztrófa vagy hardverhiba esetén is biztonságban vannak az adataid. A redundáns információtárolás ezáltal sokkal biztonságosabban és megbízhatóbban történik, mint a helyi megoldások esetén. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a felhőszolgáltatók mindig a legjobb minőségű, legbiztonságosabb, legfejlettebb és legtartósabb hardver eszközöket használják. A szerverek folyamatos karbantartásáért és üzemeltetésért a legjobb szakemberek felelnek, a nap 24 órájában. Ráadásul a felhő még a katonai követelményeknél is erősebb titkosítást kínál az egyszerű felhasználók számára is.

Honnan tudjam, hogy valóban biztonságban vannak az adataim?

Mielőtt úgy döntesz, hogy az adataidat a felhőben tárolod, nézd meg, hogy az általad választott szolgáltató milyen titkosítást használ. Alapvető követelmény, hogy már a kommunikáció is titkosított csatornán történjen közted, és a szolgáltató között. Ezt egyszerűen leellenőrizheted a hitelesített tanúsítványok segítségével. Az adatok titkosítása kulcskérdés ha a felhőről beszélünk. Nézd meg, milyen titkosításokat használnak! Érdemes megnézned azt is, hogy milyen adatkezelési és működési elvek szerint működik a választott cég.

Mielőtt úgy döntesz, hogy az adataidat a felhőben tárolod, nézd meg, hogy az általad választott szolgáltató milyen titkosítást használ.

Crosssec

A Crosssec felhőjében 3 rétegű, egyedi védelmünk segítségével garantáljuk, hogy a fájljaidhoz csak és kizárólag te férhess hozzá. A titkosítási eljárásunk az RSA 4096 és az AES 256 iparági szabványokat ötvözi a saját titkosítási algoritmusunkkal, így képezve egy áthatolhatatlan védelmet.

A kommunikáció a felhőnk és a közted technikailag ugyanolyan biztonságos, mintha csak a webbankoddal történne.

Cégünk a „Zero Knowledge” elv szerint működik, tehát még mi sem férünk hozzá az adataidhoz. Azok egyetlen kulccsal oldhatók fel, ez a kulcs pedig kizárólag nálad van, mi sem ismerjük. Célunk, hogy az adataid teljes biztonságban legyenek.

Nálunk tényleg biztonságban vannak az adataid.


Az adatmentés világnapja alkalmából szeretnénk egy különleges ajánlattal felvértezni téged. Készítettünk neked egy ingyenes, 15 GB-os titkosított crosssec cloud tárhelyet, melyet jövő csütörtök (2016.04.07.) éjfélig tudsz regisztrálni.

Kattints ide >>  https://web.crosssec.com/register

Írd be ezt a voucher kódot: adatmentes2016


Használd új crosssec tárhelyed pótolhatatlan emlékeid, céges dokumentumaid és fontos adataid megőrzésére!

Adatmentésre fel!

Rovatok: Tippek és trükkök- Crosssec's Opinions- Felhő tárhely

Kovács Marcell

Kovács Marcell

A Crosssec Solutions marketingvezetőjeként elkötelezett az etikus, jogszerű és edukatív marketingmunka mellett. Marketingismeretei mellett a technológia és az adatvédelem területén is otthonosan mozog, az inbound marketing módszertanát követve tervez és készít tartalmakat.

Előző cikk

Digitális túszejtés – A Ransomware veszélyei

Következő cikk

Miért ne félj a felhőtől

0 Comments

hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben sok olyan hasznos információval találkozhat, amely elengedhetetlenek egy vállalkozás szabályos és gördülékeny működéséhez.

Ahhoz, hogy fel tudjon iratkozni a hírlevelünkre, kérjük a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. a hírlevél küldéséhez kapcsolódó adatkezelési tájékoztató szerint kezeli az adatait, és időnként hírlevelet küld az Ön számára. Annak érdekében, hogy elsősorban olyan témákban küldjünk hírlevelet, amely leginkább érdekli Önt, kérjük jelölje, hogy mely témakörök érdeklik leginkább. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek