A teljesítmény bére: megújult két letölthető kisokosunk

Szűcs Zsolt - 2022.02.21. 15:54:10

teljesitmenyber-kisokos-header-z-1

A letöltések örömtelien nagy számából láttuk, hogy a teljesítménybérezés buktatóin könnyedén átvezető, félelmeit eloszlató, és a bevezetéshez segítséget nyújtó, éppen három éve megjelent díjmentesen letölthető két segédanyagunk, a Teljesítménybér Kisokos I–II. mekkora sikert aratott. Ám ennyi idő önmagában is megérlelné egy ilyen kiadvány frissítésének igényét, a pandémia által felforgatott világ azonban gazdasági téren is új kihívások elé állította a cégvezetőket. Füzeteinket ezért kívül-belül megújítottuk, a szövegeket jól kiegészítő adatokat, grafikonokat, ábrákat naprakészen aktualizáltuk; az átdolgozott tartalom mellett pedig még látványosabb, még olvashatóbb formába is öntöttük.

Teljesítménybér kisokos I. - Tények és tévhitek a teljesítménybérezésről

Mondandónk alapjain azonban nem változtattunk. Kisokosunk első részében szakértőink a tények mellett gyakran felmerülő tévhiteket ismertetik, átfogó képet adnak ipari helyzetünkről, megmutatják, miért van hazánkban is létjogosultsága a teljesítménybérezésnek.

Amelynek gyorsabb, szélesebb körű elterjedését az információhiány, a bonyolult jogszabályi háttér, vagy különben tisztázásra váró előítéletek is lassíthatják; pedig alkalmazásából számos módon profitálhat a cég. Előnyei többek között:

  • Magasabb termelékenység, növelhető versenyképesség;
  • Optimalizálható bérköltség, igazságosabb bérezés;
  • Motiváció, növekvő elkötelezettség;
  • Áthidalhatja a különbségeket a szakképzett és szakképzetlen dolgozók között.

I. rész letöltése

Teljesítménybér kisokos II. - A darabbér bevezetésének lépései

Online füzetünk második része a teljesítmény alapú bérezés egyik típusa, a darabbér bevezetéséhez ad hathatós segítséget. Felhasználásával nem csupán a bérköltségek optimalizálhatók, de növelhető a termelékenység és a vállalat versenyképessége is. Bevezetésével és tudatos alkalmazásával csak a tényleges termelés után kell munkabért fizetnünk, és jobb teljesítményre is ösztönözhetjük dolgozóinkat.

Fontos, hogy céljainkat világosan megfogalmazzuk, elköteleződjünk a változás mellett, és a döntést követően alaposan megtervezzük saját, cégspecifikus teljesítménybér-rendszerünket.

A tervezés után megfogalmazunk 11 megfontolandó tanácsot, amelyek segítenek a teljesítménybérezésre történő átállás során. Bemutatjuk a szoftveres támogatás – ideálisan a Crosssec Norma – előnyeit is, ami azért fontos, mert a cégek a ma is sokszor időt rablóan és biztonsági kockázatokat is rejtően papír alapon, vagy több táblázatból álló exceles formátumban kezelik termelési és béradataikat.

Bízunk benne, hogy megújult kiadványunk most még inkább olyan gyakorlati útmutatóként szolgál a tudatosan tervező, új rendszerekre nyitott cégvezetők számára, amely bármikor hasznos segítségül hívható a költségek előteremtéséhez is új lehetőséget nyújtó bérezési forma bevezetésekor.

II. rész letöltése

 

Rovatok: Teljesítménybér- Norma

Szűcs Zsolt

Szűcs Zsolt

Kommunikációs menedzserként a nyelvi kiválóság elkötelezett híve – saját megfogalmazásával ő felel azért, hogy írásainkban a betűk mindig az ideális összetételben és sorrendben kövessék egymást. Hogy cikkeink, blogjaink tartalma legyen bár mindig lexikális alaposságú, a formájuk maradjon mégis érdekes, színes, olvasmányos.

Előző cikk

GDPR bírság magánszemélynek? Az első magyar eset elemzése

Következő cikk

Új GDPR-webshop: az első lépés az adatvédelemhez

0 Comments

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Iratkozzon Fel Hírlevelünkre!

Hírlevelünkben sok olyan hasznos információval találkozhat, amelyek elengedhetetlenek egy vállalkozás szabályos és gördülékeny működéséhez.

Ahhoz, hogy fel tudjon iratkozni a hírlevelünkre, kérjük, a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. a marketing célú megkeresésről és hirlevélküldésről szóló adatkezelési tájékoztató szerint kezeli az adatait, és időnként hírlevelet küld az Ön számára. Annak érdekében, hogy elsősorban olyan témákban küldjünk hírlevelet, amelyek leginkább érdeklik Önt, kérjük jelölje, melyek ezek. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek