A Crosssec Solutions szerepvállalása a Humán Klubban

Crosssec Solutions - 2019.04.12. 14:43:51

humanklub_blogcikk_header_1

A Crosssec jelenében és jövőjében egyaránt fontosnak tartjuk a helyi gazdasági és közösségi életben történő szerepvállalásunkat. Az elhatározás többek között a Humán Klub tagságunkban jelenik meg, cégünk 2017-től aktívan segíti a klub sikeres működését, céljainak megvalósítását.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubja egy dél-dunántúli régiós szakmai közösség, amelynek célja a tagok humán erőforrás stratégia területén való támogatása a versenyképesség növelése és a fenntartható, hatékony működés elérése érdekében. Tagjai között vannak cégvezetők, coach-ok, trénerek, HR szakértők és szervezetfejlesztők is, mely biztosítja, hogy a cégek életében felmerülő problémákat több szemszögből is körül tudják járni.

Büszkeséggel töltött el minket, amikor tavaly a Crosssec tulajdonosát és egyben operatív igazgatóját, Sabján Esztert a sikeres szerepvállalás eredményeként a 2018/2019-es évre a klub alelnökévé választották.

A Humán Klubról

Az öt éve sikeresen működő Humán Klub elkötelezett híve a tapasztalatcserének és a tudásmegosztásnak. Célul tűzték ki, hogy olyan hasznos segítséget nyújtsanak a régió vállalatai számára, melyet felhasználva a humán erőforrás témakörében felmerülő problémákra találhatnak megoldást, illetve az új irányokat könnyen integrálják a korábbi gyakorlataikba.

A hazai munkaerőhiány egyre inkább növekszik, így a tagok törekednek azoknak a szerteágazó eszközöknek a megismertetésére, amellyel a munkavállalók eredményesen motiválhatók, az elvándorlás mértéke pedig csökkenthető.

Eszter és a Crosssec szerepe a Humán Klubban

Eszter felelős munkáltatóként kiemelten kezeli csapatunk tudásának fejlesztését, a szervezeten belüli akadályok és kihívások mielőbbi és hatékony leküzdését, illetve érdeklődik a legújabb trendek, eszközök iránt, melyekkel a cég eredményesebbé tehető. Szeretne a Humán Klubhoz való csatlakozással és az ott végzett hatékony munkájával más vállalatvezetők számára is példát mutatni és ösztönözi őket a hatékony, jól teljesítő munkavállalói közösség kialakítására.

Alelnökként minél több KKV vezető számára szeretné átadni nézőpontját, amely szerint a vállalati célok elérésében meghatározó szerepet kell kapnia a HR stratégiának, a szervezetfejlesztésnek, és a folyamatos fejlődésnek.

humanklub_blogcikk_human klubrol bejezdeshez_1-01

Kíváncsiak voltunk arra, hogy Eszter számára miért kiemelten fontos a felelős munkáltatói szemléletmód.

A Humán Klub ülésein szerzett tudás, tapasztalatok közül mit tudtál beépíteni a saját vállalkozásodba? Milyen tudáshoz juthat a vállalat a klubtagságon keresztül?

Tapasztalt, intelligens, gyakorlatias megközelítéssel rendelkező szakemberek járnak a PBKIK Humán Klubjába. Nagyon sokat tanultam tőlük, amikor megosztották a saját konkrét eseteiket egy-egy szervezeti elakadással kapcsolatban, illetve az arra adott válaszaikból, megoldásaikból jó néhányat be tudtam építeni a vállalkozásaink mindennapjaiba. Legnagyobb hatást Sipos Tünde (Forlong Bt.) őszinte kommunikációról tartott előadása gyakorolta rám, melyben olyan kérdéseket feszegetett, hogy mikor és milyen mértékben tudnak/mernek a munkavállalók nyíltan kommunikálni a feletteseikkel. Mi okozza, hogy a vezető törekvései ellenére sem tudja megteremteni azokat a pillanatokat, hogy egy hierarchiában alacsonyabb szinten álló munkatárs őszintén tudjon vele bármiről beszélni. Már a klubülésen „elvitt” magával a téma és azóta is sokat foglalkozom ezzel a kérdéssel.

 

Számomra kiemelten fontos, hogy a Klubba a dél-dunántúli régióból származó, helyi vállalkozásokat vezető, vagy azokkal foglalkozó tagok alkotják, mert így pontosan ismerik azokat a problémákat, amikkel nap, mint nap meg kell birkóznunk. Büszkeséggel tölt el, hogy távol a fővárostól is ennyi képzett, jól tájékozott, nagy tapasztalattal rendelkező szakember vesz körül, akik szabadidejükben is önzetlenül szeretnének tenni azért, hogy a helyi vállalkozások fejlődjenek.

Miért tartod kiemelten fontosnak a vállalati célok eléréséhez a HR stratégiát, a szervezetfejlesztést?

Nagyon röviden azért, mert a munkatársaink mozgatják a szervezetet. Ha tudjuk, hogy hová szeretnénk eljutni, rendelkezünk elérhető és reális célokkal, akkor azt is ismerjük, hogy milyen munkatársakra van szükségünk ezek eléréséhez. A HR stratégia segít többek között abban, hogy a megfelelő szakember a megfelelő időben kerüljön a csapatba. A szervezetfejlesztés, a folyamatos értékelés és a fejlődési irányok meghatározása, tudatos kezelése pedig annak záloga, hogy a gondosan kiválasztott munkatársak motiváltan és hatékonyan haladjanak velünk az úton.

Humánerőforrás Konferencia – 2019.05.21.

A Humán Klub minden évben számos eseményt rendez, melyek egy része nyilvános, bárki által látogatható. A rendszeresen megrendezésre kerülő klubülések mellett a klubtagok évente egy alkalommal konferenciát is szerveznek. Az idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia ezúttal a munkaerővel kapcsolatos kihívások és az egyén egészsége között meghúzódó kapcsolattal foglalkozik, így kapta a rendezvény az Egyéni egészség- szervezeti teljesség címet. A vállalatokat érintő munkaerőhiány kezelése túlmutat a bérek rendezésén. A munkáltatóknak érdemes olyan lehetőségeket is biztosítani a dolgozóik számára, amelyekkel megtartható a motivált, tenni akaró munkaerő. Az egészség-be-fektetés közös érdeke a munkáltatónak és a munkavállalóknak egyaránt, hiszen az egyén fizikai és mentális egészsége hozzájárul a szervezet teljességéhez.

Az egészség témakörét szakemberek segítségével több oldalról járjuk körbe. Az előadások keretein belül szó lesz többek közt a munkahelyi stressz kezelésének lehetőségeiről, a munkavállalók tanulását, személyiségfejlődését támogató vállalatok szerepéről, illetve a munkavállalók jóllétének jelentőségéről és annak megtérüléséről. A nap folyamán gyakorlatorientált workshopok is megrendezésre kerülnek, ahol szó lesz többek között a vonzó munkáltató és vonzó munkahely kapcsolatáról, az életmódváltás, a fizikai egészség és a tudatos vállalatok jelentőségéről. A workshopokon moderátor segítségével történik majd a felvetett probléma közös megoldása. Az előzetes regisztrációt követően igénybe vehető 60 perces saját élményt nyújtó coaching, melynek keretein belül szakképzett coach segít egy-egy kérdés több oldalról történő megvilágításában.

humanklub_kiegeszito kep

A Humánerőforrás konferencia támogatása

Más szervezőbizottsági tagokkal együtt a Crosssec is aktívan kivette a részét a konferencia szervezéséből, az előkészületek lebonyolításából. Annak érdekében, hogy a konferencia sikeréhez maximálisan hozzájáruljunk, a rendezvény megálmodása és szervezése mellett a marketingtevékenységben is aktívan szerepet vállaltunk.

Csapatunk készítette el az online és offline eszközöket és anyagokat, úgymint a leporelló, a roll-up, a szórólapok, a honlapon olvasható blogcikkek és egyéb írásos anyagok és az azokat támogató grafikai munkák. A weboldal megálmodása és megtervezése, majd annak kivitelezése szintén a csapatunk érdeme.

Ezúton is köszönjük azoknak a munkatársainknak, akik kiemelkedően magas minőségű, lelkes és támogató munkájukkal segítették a Humán Konferencia előkészületeinek sikerességét. Bízunk benne, hogy munkánk eredményeként sok-sok résztvevővel találkozhatunk majd a konferencián május 21-én, ahol Eszter tapasztalatait is meghallgathatják az „Egészség-be-fektetés” című előadása során. 

Rovatok: Crosssec- Társadalmi felelősségvállalás

Előző cikk

Véradás – adakozás, amit minden egészséges ember megtehet

Következő cikk

Tények és tévhitek a véradásról

0 Comments

hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben sok olyan hasznos információval találkozhat, amely elengedhetetlenek egy vállalkozás szabályos és gördülékeny működéséhez.

Ahhoz, hogy fel tudjon iratkozni a hírlevelünkre, kérjük, a megcsillagozott jelölőnégyzet segítségével jelezze, hogy tudomásul veszi, hogy a Crosssec Solutions Kft. a marketing célú megkeresésről és hirlevélküldésről szóló adatkezelési tájékoztató szerint kezeli az adatait, és időnként hírlevelet küld az Ön számára. Annak érdekében, hogy elsősorban olyan témákban küldjünk hírlevelet, amelyek leginkább érdeklik Önt, kérjük jelölje, melyek ezek. Köszönjük.

Legfrissebb cikkek